RSS

You are here

Михајловићева са „Пауер Чајном“: Вредност заједничких пројеката пет милијарди евра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са делегацијом кинеске компаније „Пауер Чајна рејлвеј констракшен“, коју је предводио Рен Лиџи, потпредседник компаније, и са њима разговарала о инфраструктурним пројектима које заједнички реализују са Министарством.

 

“Наша сарадња је све већа и вредност пројеката које заједно реализујемо и који су у плану износи више од пет милијарди евра. Радује нас што сте део важних пројеката у Србији - изградње обилазнице око Београда, моста на Сави и будућег београдског метроа. Драго ми је да смо усагласили и Меморандум о разумевању за пројектовање метроа у Београду и да ускоро почиње израда идејног пројекта”, рекла је Михајловићева.

 

Рен Лиџи изразио је задовољство због наставка сарадње и истакао да је „Пауер Чајна“ спремна да да свој допринос даљем инфраструктурном развоју Србије, посебно кроз пројекат изградње београдског метроа.

 

“Хвала Вам на подршци коју пружате реализацији свих пројеката које радимо заједно. Након потписивања меморандума о разумевању, почећемо израду идејног пројекта за метро у Београду”, рекао је он.