RSS

You are here

Михајловићева са потпредседником ЕБРД: Београд седиште активности за цео Западни Балкан

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са делегацијом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), предвођеном потпредседником ове финансијске институције Аленoм Пијуом,  о реализацији инфраструктурних пројеката у Србији.

 

Пију је обавестио потпредседницу Михајловић да ће у Београду бити регионално седиште ЕБРД за свих шест земаља Западног Балкана.

 

“То је важна промена и знак да ЕБРД жели да буде још присутнији на терену, на целом Западном Балкану и у Србији, као најважнијој земљи региона”, рекао је Пију.

 

Потпредседница Михајловић рекла је да постоји добар напредак на пројектима које Србија реализује уз финансијску подршку ЕБРД и да очекује још ефикаснију сарадњу са ЕБРД на новим пројектима, укључујући изградњу прве деонице ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, од Ниша до Плочника.

 

На састанку је анализирана реализација пројеката које ЕБРД финансира на друмском Коридору 10 и Пројекту рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја, на модернизацији железнице, као и о планираним улагањима у водном и ваздушном саобраћају.