RSS

You are here

Михајловићева са представницима компаније МОЛ о проширењу мреже електропуњача на ауто-путевима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима мађарске компаније МОЛ о развоју мреже електропуњача на ауто-путевима у Србији и унапређењу услова за пословање кроз развој водног саобраћаја.

 

Представници компаније МОЛ обавестили су потпредседницу Владе да планирају да од 2020. године на својим бензинским станицама поставе одређени број електропуњача, што ће допринети да се прошири мрежа ових уређаја на ауто-путевима у Србији.

 

Потпредседница Владе је рекла да је Србија ове године завршила комплетан Коридор 10, а да ће пре краја године бити у саобраћају и 120 километара ауто-пута од Сурчина до Прељине. “Веома нам је стало да ти ауто-путеви буду обогаћени и додатним садржајима, међу којима је и развој мреже електропуњача”, додала је Михајловићева.

 

На састанку је разговарано и о унапређењу услова за снабдевање домаћег тржишта нафтом и нафтним дериватима кроз развој водног саобраћаја.

 

“За Владу Србије је важно да компаније имају добре услове за пословање, за нове инвестиције и развој. Кроз улагање у развој лучке инфраструктуре и уређење пловних путева стварамо услове за лакше пословање свих који користе водни саобраћај за снабдевање српског тржишта”, рекла је Михајловићева.

 

Састанку је присуствовао и амбасадор Мађарске у Србији, Атила Пинтер.