RSS

You are here

Михајловићева са сарадницима о реализацији споразума потписаних на Самиту 16+1 у Дубровнику

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас колегијум Министарства, на којем је главна тема била реализација пројеката за које су потписани меморандуми на Самиту шефова влада НР Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе у Дубровнику.

 

Михајловићева је упознала сараднике са резултатима Самита 16+1, како би се одмах кренуло са реализацијом пројеката о којима је разговарано са кинеским партнерима у Дубровнику.

 

“Ми смо у грађевинској сезони, али поред тога што се бавимо текућим пројектима, припремамо и нове. Немамо времена за губљење, крећемо одмах са припремама за изградњу деонице Нови Београд-Сурчин, јер је наш циљ да радови почну већ на пролеће идуће године”, рекла је Михајловићева.

 

Она је додала да је на колегијуму разговарано о томе како да се паралелно с припремом комерцијалног уговора припрема и апликација за кинеску Ексим банку за обезбеђивање финансирања радова. “До краја године завршавамо деоницу Сурчин-Обреновац и важно је да кренемо што пре с радовима на деоници која је важна за повезивање Београда са Коридором 11 “, додала је она.

 

Она је рекла да ће се за други пројекат за који је потписан меморандум у Дубровнику, за деоницу Коридора 11 од Пожеге до Бољара, такође радити на припреми за закључивање комерцијалног уговора.

 

“Ове године нас очекује почетак изградње три нова ауто-пута: за деоницу Прељина-Пожега већ је постављен камп извођача, а на лето крећемо радове и на деоници Сремска Рача-Кузмимн, као и на Моравском коридору”, навела је она.

 

На колегијуму је разматран статус и осталих инфраструктурних пројеката чију реализацију контролише Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.