RSS

You are here

Михајловићева са „Шандонгом“: Ауто-пут од Обреновца до Чачка 15. августа

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са замеником директора кинеске компаније „Шандонг хај спид груп“ Менг Јеном, са којим је разговарала о завршетку Коридора 11, али и могућностима сарадње на новим пројектима.

 

Михајловићева је том приликом истакла да две државе имају одличне билатералне односе захваљујући пријатељству два председника и изразила уверење да ће Коридор 11 од Обреновца до Прељине бити пуштен у саобраћај 15. августа, како је директор „Шандонга“ за Србију и обећао.

„Као и до сада, бићу 24 сата на овом градилишту, очекујем исто и од вас. Стало нам је да покажемо грађанима Србије добре билатералне односе које имамо и пројекте које реализујемо на обострану корист. Поред Коридора 11, отворени смо за сарадњу и на новим пројектима, јер крећемо у нови инвестициони циклус и могућности је много. Сви су добродошли да улажу у Србију“, рекла је она.

 

Менг Јен истакао је да су евидентни развој и узлазна путања Србије у последњих неколико година, пре свега на пољу економије и инфраструктуре, и да ова кинеска компанија жели да буде део даљег економског развоја наше земље.

„Као представник једне одговорне државне кинеске компаније уверавам вас да 15. август није доведен у питање и да ће ауто-пут на Коридору 11 бити завршен до тада. Рачунамо на вашу подршку као и до сада. Све похвале за велике резултате које сте постигли у развоју инфраструктуре. Јер, уколико желимо да се развијамо економски, морамо да градимо путеве и стога смо заинтересовани и за нове инфраструктуне пројекте у Србији, између осталог за ауто-пут од Београда до Зрењанина“, рекао је он.