RSS

You are here

Михајловићева са Светском банком: За смањење чекања на границама 90 милиона долара

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом, са којим је разговарала о наставку сарадње на пројектима у области транспорта, завршетку Коридора 10 и унапређењу железничког сектора.

 

Михајловићева је истакла да министарство које води у Светској банци има доброг партнера и изразила задовољство што ће сарадња бити настављена кроз унапређење транспортног сектора у Србији.

 

“Подршка коју нам пружате у реформи путног сектора, али и изради стратегије развоја транспорта у Србији нам је изузетно значајна. Верујем да ћемо успешно сарађивати и у даљој реформи железничког сектора, много тога доброг смо урадили и желимо да железнице учинимо још ефикаснијим, како у области управљања, тако и у структуре запослених и повећања капацитета железница”, рекла је она.

 

Стивен Ндегва захвалио је потпредседници Владе на посвећености пројектима које заједнички реализују и обавестио је да је Светска банка јуче одобрила регионални пројекат олакшавања трговине и транспорта на Западном Балкану, вредан 90 милиона долара, са посебним фокусом на уклањању нефизичких баријера и смањењу чекања на границама.

 

"А управо је отклањање баријера како би се мањило време чекања на границама једна од главних иницијатива потпредседнице Михајловић у разговорима са свим представницима земаља региона и међународним финансијским институцијама", рекао је Ндегва.

 

На састанку је било речи и о реализацији пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја, као и о изради студије о родној равноправности у транспортном сектору коју Координационо тело за родну равноправност спроводи уз подршку Светске банке, те констатовано да је Србија у овој области пример добре праксе у региону.