RSS

You are here

Михајловићева са тимом Министарства до краја недеље на источном краку Коридора 10

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, заједно са сарадницима – државним секретарима и помоћницима и саветницима у Министарству, боравиће од среде, 17. јула, до суботе, 21. јула 2019. године, на источном краку Коридора 10.

 

Током боравка на источном краку Коридора 10 Михајловићева ће са сарадницима бити свакодневно присутна на градилишту на последњој деоници у изградњи, Банцарево - Црвена Река, и имаће састанке у кампу у Белој Паланци са извођачима радова и осталим учесницима у пројекту.

 

Током посете источној Србији, поред контроле радова на Коридору, потпредседница Владе разговараће и са начелницима округа, са локалним самоуправама из Пиротског и Топличког округа, са представницима Слободне зоне Пирот, и имаће састанке са државним и јавним предузећима из ресора.

 

Предвиђени су, између осталог, и састанци и заједнички обиласци деоница источног крака Коридора 10 са регионалном директорком Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравком Негре, са шефом Канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом и министром транспорта, информационих технологија и комуникација Бугарске Росеном Желјазковим. Медији ће имати прилику да у петак први обиђу изграђену трасу ауто-пута дугу 22 километра од Просека до Црвене Реке.

 

Михајловићева ће обићи и радове на изградњи станова за снаге безбедности у Врању и проверити функционисање саобраћаја у летњој сезони на деоницама Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, које су у мају пуштене у саобраћај.