RSS

You are here

Михајловићева са Тимом за социјално укључивање о активностима на интеграцији Рома и Ромкиња

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва o сарадњи на питањима социјалног укључивања Рома и Ромкиња и другим темама од заједничког интереса, међу којима су и питања из области становања.
 
Менаџер Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Иван Секуловић захвалио је Mихајловићевој, која је у име Владе задужена за координацију активности на интеграцији Рома, на ангажовању на усвајању Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. године, коју је Влада Србије усвојила 3. марта 2016. године.
 
На састанку је оцењено да је потребно убрзати рад на припреми акционог плана чије је усвајање предвиђено Стратегијом, како би се прецизирале обавезе свих актера који учествују у њеној примени.
 
Такође је било речи и о предстојећим активностима на реализацији пројекта “Подршка спровођењу Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике у Републици Србији са фокусом на политику запошљавања и повећања запошљивости младих”, за који је у припреми споразум између Владе Србије и Владе Швајцарске, као донатором овог пројекта.
 
Састанку је присуствовала и в. д. директорке Републичког секретаријата за јавне политике Јасна Атанасијевић.