RSS

You are here

Михајловићева са ученицима шампионима такмичења „Шта знаш о саобраћају“

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, примила је данас у згради Владе основце који су на европском такмичењу "Шта знаш о саобраћају" у Чешкој освојили високо четврто место.
 
У посети потпредседници данас су били Никола Јовић, Петар Лукић, Миљана Веселиновић и Леонора Цифлић, ученици који су учествовали на европском такмичењу.
 
Михајловићева је, након што је угостила малишане, у обраћању медијима нагласила да се деца морају учити о важности безбедности у саобраћају. 
 
Она је указала на то да је Влада Србије прошле године на Телу за координацију безбедности саобраћаја донела одлуку да се о безбедности у саобраћају деца уче од малих ногу у школама.
 
„Циљ је да деца буду безбедна, да ниједан малишан не буде повређен, а камоли да погине“, нагласила је потпредседница Михајловић, и додала да је то тимски рад тог министарства, Агенције за безбедност саобраћаја, МУП-а, министарстава здравља, правде и просвете. 
 
„У наредном периоду бавићемо се много више овим питањем", рекла је Михајловићева, и поновила да је дечји живот најважнији. 
 
Директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић сложила се са потпредседницом Владе и изнела податак да је 2015. године у саобраћају повређено 104 деце, а погинуло 76 малишана. 
 
Највише их је, како је рекла, страдало у вожњи, па је зато важна превенција.
 
Директор Ауто-мото савеза Србије Мирко Бутулија подсетио је да АМСС такмичење „Шта знаш о саобраћају“ организује 47 година, те да је четврто место у Европи велики успех.
"То показује добар програм АМСС и напор наставника техничког", рекао је Бутулија.
 
Деца која су учествовала на овом такмичењу радиће у наредном периоду међувршњачку едукацију, како би њихови другари учили од њих.