RSS

You are here

Михајловићева са Унијом послодаваца Србије: Ветар у леђа за још већи привредни раст

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас са Милошем Ненезићем, председником Уније послодаваца Србије, Меморандум о сарадњи између министарства и уније.

 

Михајловићева је том приликом истакла да је Меморандум о сарадњи са Унијом послодаваца Србије важан јер је унија ту да да ветар у леђа за боље резултате већи привредни развој земље, те да ће активно учествовати у креирању закона које министарство припрема.

„Држава има задатак да створи услове да се послови квалитетно обављају и сарадња са Унијом послодаваца је у томе веома важна. Ми смо земља која данас има више од 55.000 градилишта, девети смо у свету по издавању грађевинских дозвола, имамо највећу стопу привредног раста и улажемо милијарде евра у инфраструктурне пројекте“, рекла је она.

 

Милош Ненезић истакао је задовољство због потписивања овог меморандума, рекавши да се тиме постиже још ближа сарадња са привредом и да ће Унија послодаваца узети активно учешће у креирању нових закона.

„Овај меморандум је и доказ да ресорно министарство и потпредседница Михајловић схватају значај социоекономског савета и социјалног деловања. Заједничким радом доћи ћемо до бољих резултата“, рекао је он.

 

Почасни председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић рекао је да је велика грешка што Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре није део Социоекономског савета, али да ће овим меморандумом о сарадњи то бити надокнађено.

„Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре данас има много већи значај него раније, имајући у виду захукталост грађевинске индустрије и инфраструктурне пројекте који се реализују. Kроз активности наших чланова допринећемо да ти резултати буду још бољи“, рекао је Атанацковић.