RSS

You are here

Михајловићева са замеником министра саобраћаја БиХ  о прелазу у Братунцу и ауто-путу Београд-Сарајево

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас, на маргинама отварања седишта Транспортне заједнице у Београду, са замеником министра комуникација и промета Босне и Херцеговине Сашом Далипагићем, са којим је разговарала о актуелним инфраструктурним пројектима две државе.

 

„Као што знате, Србија је кренула у изградњу ауто-пута ка БиХ, на деоници од Сремске Раче до Кузмина. За деоницу Пожега-Котроман у току је израда пројектно-техничке документације. Ово је важан пројекат за обе земље и још јаче повезивање. До сада смо имали добру сарадњу, очекујем да у скоријем периоду услагласимо и два међудржавна споразума, како за изградњу ауто-пута Београд-Сарајево, тако и споразум о одржавању свих мостова између две земље, којих је 11“, рекла је Михајловићева.

 

Она је изразила и очекивање да ће босанска страна ускоро решити питање граничног прелаза на мосту Љубовија-Братунац, јер је то интересу грађана, те да се залаже за формирање заједничких граничних прелаза између Србије и БиХ, где је то могуће.

 

Заменик министра БиХ известио је потпредседницу Михајловић да очекују да се ускоро обезбеде недостајућа средства у буџету за изградњу поменутог граничног прелаза и подржао идеју о заједничким прелазима.

 

„Учинићемо све да до краја године потпишемо оба међудржавна споразума. Ваша и подршка председника Вучића за изградњу ауто-пута од Сарајева до Београда нам је изузетно важна. Немамо отворених питања и настављамо заједничку сарадњу“, рекао је Далипагић.