RSS

You are here

Михајловићева сазвала хитан састанак због леда на Дунаву

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктруре, проф. др Зорана Михајловић, сазвала је данас хитан састанак свих надлежних служби које се баве пословима водопривреде и водног саобраћаја ради што ефикаснијег одговора служби на формирање ледених чепова на Дунаву.


Два ледоломца из Мађарске кој
а ће помоћи да се санирају ледени чепови на Дунаву већ су прешла границу са нашом земљом. Влада Србије упутила је молбу Мађарској да ледоломци уместо до Апатина, лед на Дунаву разбију до Београда.

 
Тренутно је најкритичнија ситуација у београдском сектору од Пупиновог моста до Гроцке, а велики ледени чепови на Дунаву налазе се и код Даља и Боровог насеља у Хрватској. Очекује се да ће ангажовање домаћих и мађарских ледоломаца допринети даљем смањењу леда на Дунаву.


Све надлежне службе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и других надлежних сектора константно прате стање на терену, штабови се свакодневно састају и припремљени су
за све могуће ситуације.

 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре апелује на власнике пловних објеката да поштују упозорења и воде рачуна о својој имовини.