RSS

You are here

Михајловићева: Србија иде напред, иако “Бела књига” то не показује на прави начин

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да раст БДП-а, раст инвестиција, Дуинг бизнис листа Светске банке и повезивање у области транспорта јасно показују да Србија иде напред, иако се велики број тих помака не види у “Белој књизи” Савета страних инвеститора.

 

“Хвала компанијама чланицама Савета страних инвеститора што запошљавају грађане Србије, готово 100.000 људи, или око пет одсто укупног броја запослених у Србији, што редовно исплаћују плате. Важно је да разговарамо о партнерском односу између Савета и Владе”, рекла је Михајловићева на представљању “Беле књиге”.

 

Упитана да прокоментарише оцену Савета да су задовољни, али не и срећни због испуњених препорука из “Беле књиге”, потпредседница Владе је истакла да “није ни задовољна ни срећна овогодишњим извештајем јер се у “Белој књизи” много тога што је урађено не види, а да сви знамо да се Србија мења много више од онога што пише у извештају”. 

 

“Мислим да заједно са Саветом морамо јасније да дефинишемо оно што се прати и спроводи у оквиру “Беле књиге”, а такође се не слажем ни са поређењем Дуинг бизнис листе са “Белом књигом””, рекла је Михајловићева, и додала да свакако још пуно посла предстоји да би се додатно унапредио пословни амбијент у Србији.