RSS

You are here

Михајловићева: Србија показала да је земља која се повезује са Eвропом и гледа у будућност

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је завршетком Коридора 10 Србија показала да је земља која се повезује са регионом и Европом, која гледа у будућност и тежи убрзаном развоју.

 

“Будућност Србије је у повезивању, а завршетком Коридора 10 показали смо да смо земља која је способна да реализује велике пројекте који нам омогућавају да будемо оно што јесмо по нашем положају у региону, а то је незаобилазни транзитни коридор. Србија је привржена миру, сарадњи и повезивању са регионом и Европом и добрим односима са нашим суседима и завршетком овог ауто-пута то и показујемо”, рекла је Михајловићева. Она је подсетила да се комплетан источни крак Коридора 10 пушта у  саобраћај уочи великог празника Дана примирја у Првом светском рату, у којем је Србија претрпела огромне губитке, пре свега у људству.

 

Према речима потпредседнице Владе, завршетак Коридора 10 био је “испит генерације, да ли је способна за велике ствари и да је тај испит успешно положен”.

 

Оно о чему су многи сањали, што се чекало више од 30 година, завршили су председник Србије Александар Вучић, ова Влада Србије и Министарство које водим.  “Хвала свим нашим радницима без којих не бисмо имали овај ауто-пут, хвала компанијама, велика захвалност „Коридорима Србије“, који су успешно водили овај пројекат, као и свим нашим партнерима, и верујем да смо сви поносни на оно што је урађено и што остављамо грађанима Србије. Мисија Коридор 10 је завршена, али настављамо са новим пројектима и новим ауто-путевима који ће од Србије учинити земљу која је развијенија и боље повезана са суседима”, навела је Михајловићева.

 

Михајловићева је данас, заједно са председником Србије Александром Вучићем и председником Владе Бугарске Бојком Борисовим, премијерком и члановима Владе Србије, чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком и другим високим званицама, као и представницима извођача, радницима и грађанима, присуствовала свечаности поводом пуштања у саобраћај последњих деоница на источном краку од Просека до Црвене Реке.