RSS

You are here

Михајловићева: Србија прва у региону приступила иницијативи „Појас и пут“ и Кина то поштује

"Данас се сви отимају за кинеске инвестиције, а Србија је прва земља у југоисточној Европи која је са НР Кином потписала Меморандум о учешћу у глобалном пројекту „Појас и пут“ и НР Кина то поштује“, изјавила је у јутарњем програму ТВ Хепи потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је истакла да нема разлога да се Србија одрекне кинеских инвестиција нити кинеских партнера на бројним пројектима које реализује.

 

„Зашто бисмо се ми одрекли кинеских партнера у Железари Смедерево, РТБ-у Бор, изградњи ауто-пута „Милош Велики“, који смо заједно градили, или нових пројеката које реализујемо. То је економски исплативо и Србија ништа не губи. При томе, НР Кина има добре односе са ЕУ, посебно у финансијском и банкарском сектору, тако да критике упућене земљама које нису чланице ЕУ не наилазе на плодно тле“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да је велика ствар што је Србија успела да се сачува, да буде стабилна и јака и обезбеди сарадњу и добре односе са свима.

 

„Наш интерес је да радимо са свима – и са Кинезима, Русима, Азербејџанцима, Турцима, Американцима и Европљанима. Озбиљан рад смо уложили у то да изградимо добре односе са свима, и председник Републике Александар Вучић и Влада Србије. А ја, као члан Владе, ту сам да све што је добро за нашу земљу и реализујем“, закључила је она.