RSS

You are here

Михајловићева: Све спремно за пуштање комплетног источног крака Коридора 10 у саобраћај

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је све спремно за отварање последњих деоница на источном краку Коридора 10.

 

“Све је спремно да сутра заједно са извођачима радова, грађевинским радницима и свим званицама обележимо завршетак комплетног источног крака од Ниша до границе са Бугарском, у дужини од 86,9 километара. Србија је завршила Коридор 10 и више нема ниједног метра на овој саобраћајници да није под асфалтом”, рекла је Михајловићева за ТВ Прва.

 

Она је истакла да Србија можда никад није имала такву годину каква је била 2019, у којој су завршени и пуштени у саобраћај и јужни и источни крак Коридора 10, а до краја године биће у саобраћају укупно око 120 км ауто-пута на “Милошу Великом”.

“Увек где смо имали нове деонице ауто-пута, имали смо и нове фабрике и више транзитног саобраћаја. Зато не смемо да стајемо, зато почињемо да градимо нове ауто-путеве. Већ смо почели да градимо деонице Сремска Рача - Кузмин и Прељина-Пожега, ускоро потписујемо уговор за градњу ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, а очекује нас и почетак радова на Моравском коридору и првој деоници ауто-пута Ниш-Мердаре, од Ниша до Плочника”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе ће данас обићи новоизграђене деонице од Просека до Банцарева, дужине 22,5 километара, које ће сутра бити пуштене у саобраћај.