RSS

You are here

Михајловићева: Тешки преговори са “Бехтелом”, чим се потпише уговор спремни смо за почетак радова

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћај и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је све спремно за почетак радова на изградњи Моравског коридора, чим се потпише комерцијални уговор са изабраним стратешким партнером за овај пројекат, конзорцијумом “Бехтел-Енка”.

 

“Влада Србије, Министарство, „Коридори Србије“ као инвеститор и друге институције воде преговоре о потписивању комерцијалног уговора са “Бехтелом”. Осамсто милиона евра је огроман износ и тражи детаљно преговарање и не чуди што су преговори тешки”, рекла је Михајловићева, одговарајући на питања новинара у Трстенику, где је обишла пешачки и цевоводни мост којим је решен проблем водоснабдевања за 10.000 људи.

 

Она је додала да не жели да лицитира да ли ће почетак радова бити за 7, 10 или 15 дана, али да је важно да је све спремно за почетак радова код Крушевца, чим се потпише уговор.

 

“Коридор 10 и Коридор 11 важни су за повезивање Србије са регионом, а Моравски коридор је важан за повезивање Србије изнутра, њених грађана и привреде, јер ће повезати Чачак, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник, Крушевац. Очекујемо да изградња овог ауто-пута траје око две и по године”, навела је она.