RSS

You are here

Михајловићева у Чачку: Улажемо у мале аеродроме због повезивања народа, развоја привреде и туризма

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас у Паковраћу да се држава од 2014. године стратешки определила да развија ваздушни саобраћај, са идејом да се оснивањем предузећа “Аеродроми Србије” помогне развој малих аеродрома, због повезивања народа и бржег развоја привреде и  туризма.

 

“Тада смо добили критике да је то немогуће, а 2019. годину завршили смо са “Николом Теслом” као најуспешнијим аеродромом у региону, нишким аеродромом са 440.000 путника и краљевачким аеродромом као цивилно-војним, који ћемо даље да развијамо да буде најбољи карго аеродром у овом делу Европе”, рекла је она.

 

Михајловићева је подсетила да ће се наставити улагања и у нишки и у краљевачки аеродром, да се завршава аеродром у Прањанима и да ће до краја следеће године бити завршен и аеродром у Требињу.

 

“Градимо нови торањ и писту у Нишу, као и нову писту на краљевачком аеродрому. Очекујем да 19. септембра сви заједно у Прањанима обележимо важан дан за српски и амерички народ, јер наши односи треба да буду све бољи. На основу договора председника Вучића и Додика градимо и аеродром у Требињу и у децембру следеће године до овог града у Херцеговини стизаћемо за 40 минута”, рекла је она.