RSS

You are here

Михајловићева у Kикинди: Наредне године 4,3 милијарде динара за инфраструктурне пројекте

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Kикинду и са начелником Севернобанатског округа Николом Лукачем и председницима локалних самоуправа разговарала о улагањима у инфраструктурне пројекте важне за овај округ.

 

Михајловићева је том приликом истакла да ће у 2020. години улагања у инфраструктуру Севернобанатског округа износити 4,3 милијарде динара, а да су у претходне три године у одржавање путне инфраструктуре уложене 1,3 милијарде динара.  

 

“Буџет Владе Србије данас је стабилан и ми можемо да са градоначелницима и председницима општина договарамо који су приоритети и да финансирамо пројекте у области путне, железничке, комуналне, али и водне и ваздушне инфраструктуре. Јер то је услов да људи остану да живе у својим местима и да привучемо нове инвестиције”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да ће се радити брза саобраћајница Сомбор-Kикинда, као и наставак брзе пруге од Новог Сада до Суботице, што су важни капитални пројекти, без којих нема ни локалног развоја.

 

“Такође, у петак ћемо пустити у саобраћај и Ипсилон крак, укупне дужине 24 км, пројекат на који се дуго чекало”, закључила је она.

 

Начелник Севернобанатског округа Никола Лукач рекао је да је на данашњем састанку свака локална самоуправа имала прилику да изложи своје проблеме и приоритете, пре свега у путној и комуналној инфраструктури.

 

“Договорена је реализација великог броја пројеката, неки од кључних су саобраћајнице Kикинда – Мокрин - Црна Бара - Чока, Kикинда - Руско Село, обилазнице око Сенте и Kањиже, као и реконструкција моста на Тиси и реконструкција пруге Сента-Суботица”, рекао је Лукач.

 

Градоначелник Kикинде Павле Марков додао је да је на састанку договорена реализација пројекта прикључења овог града на ауто-пут, односно изградња саобраћајнице од Kикинде до Зрењанина.

 

“Град Kикинда се у претходних неколико година бавио пројектима и стратегијом развоја града. Имамо спремне пројекте и данашњим састанком додатно смо покренули ток даљег развоја Kикинде. Поред друмске инфраструктуре, решићемо и проблем пијаће воде у селима”, рекао је Павлов.

 

Михајловићева је пре састанка са представницима Севернобанатског округа обишла новоизграђену кружну раскрсницу и том приликом изјавила да је она важна како због безбедности у саобраћају, тако и због будуће индустријске зоне у Kикинди, без које не можемо говорити о даљем развоју града.