RSS

You are here

Михајловићева у Љубовији: Девет милијарди динара уложили у путеве у Мачванском округу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић обишла је данас заједно са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком мост преко реке Љубовиђе код Љубовије који је урушен услед поплава у јуну ове године.

 

Михајловићева је овом приликом рекла да улагање у путеве у овом делу Србије није мало и да је кроз разне пројекте у претходних пар година уложено 9 милијарди динара у путеве у Мачванском округу.

 

Она је додала да је претходно данас обишла мост преко реке Трешњице на државном путу Љубовија-Бајина Башта, који је претходних годину дана био затворен за теретни саобраћај.

 

“Од пре неколико дана овај мост је у употреби за теретњаке преко 3 тона. У питању је важна инвестиција од тридесетак милиона динара. Сада теретњаци, њих око триста дневно, не мора да иде преко Ваљева и Дебелог Брда, путем дугачким 120км, јер је пут директно преко овог моста од Љубовије до Бајине Баште дуг 54 км. То значи да ће и трошкови и утрошено време бити мањи а безбедност боља. Наставићемо да пратимо реализацију свих пројеката заједно са председником општине, да ово што смо данас обећали и урадимо”, рекла је Михајловићева.

 

Зоран Дробњак изјавио је да се тренутно ради пројекат за мост преко реке Љубовиђе и да ће он бити готов за око месец и по.

 

“За седам дана ћемо урадити девијацију да би саобраћај могао да функционише. Потрудићемо се да нови мост у дужини од око 35 метара и у вредности од око 60 милиона динара буде готов до нове године”, рекао је Дробњак.

 

Начелник Мачванског округа, Владан Kрасавац, истакао је одличну сарадњу са Владом Србије и ресорним Министарством, која је крунисана почетком изградње моста на Сави у оквиру пројекта изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.

 

“Урушавањем овог моста прекинута је путна комуникација на регионалном путу Мали Зворник-Љубовија-Бајина Башта. За нас веома важна деоница јер је то једина веза нашег Подриња са Западном Србијом али и БиХ и Црном Гором. Настављамо добру сарадњу са Републиком, Министарство и све државне институције чврсто стоје иза свих округа и локалних самоуправа”, рекао је он.

 

Председник општине Љубовија, Милован Kовачевић рекао је да су неке природне појаве такве да нико не може да их спречи и захвалио се потпредседници Владе на посети како би заједно сагледали проблеме грађана ове општине.

 

“У Неготину је 1955. пало 211 литара кише по метру квадратном, што је забележено као максимум у нашој земљи. 22.јуна ове године у Љубовији је пало 210 литара кише. Kолико год ове размере биле велике, захвалан свима на помоћи да у тих пар дана спасимо што се спасити може”, рекао је он.