RSS

You are here

Михајловићева: У нашим фирмама и институцијама стручна пракса за 412 студената

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас са ректором Универзитета у Београду Владимиром Бумбаширевићем протокол о сарадњи, којим је омогућена стручна пракса за 412 студената са 10 факултета у јавним предузећима и агенцијама из ресора министарства.


Потпредседница Михајловић је након потписивања истакла да је пракса најбољи начин да студенти, поред стеченог теоријског знања, стекну и практично знање.

 

“Надам се да ће студенти у агенцијама, институцијама и јавним предузећима упознати посао и да ће занимање које су одабрали додатно заволети. То ће им бити још један факултет и надам се да ће их предузећа у која оду на праксу и задржати", рекла је потпредседница Михајловић.

Ректор Бумбаширевић је нагласио да Универзитет у Београду, осим квалитетног образовања, настоји да пружи додатну подршку студентима и припреми их за будући позив.

Он је објаснио да ће студенти праксу обављати у наредних годину дана, у три различита циклуса, а први циклус у којем ће праксу обавити 114 студената трајаће од новембра до фебруара.

 

Своја врата за студент отвориле су “Железнице Србије”, “Путеви Србије”, Аеродром "Никола Тесла", “Ер Србија”, Контрола летења Србије и Црне Горе, “Јат техника”, Институт за путеве, Саобраћајни институт ЦИП, као агенције и сектори унутар министарства.

На праксу се могу пријавити студенти Грађевинског, Саобраћајног, Машинског, Електротехничког, Технолошко-металуршког, Рударско-геолошког, Физичког и Правног факултета, Економског, Филолошког, Архитектонског и Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

 

Конкурс за праксу биће објављен данас на сајту Универзитета у Београду и Центра за развој каријере, а на тим сајтовима академци се могу обавестити и о потребној документацији за конкурисање.