RSS

You are here

Михајловићева у Трстенику: Решили смо проблем водоснабдевања за 10.000 људи

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћај и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас пешачки мост са цевоводом у Трстенику, чијом изградњом је решен проблем водоснабдевања за 10.000 људи, а који ће уједно служити и као пешачки.

 

Михајловићева је честитала грађанима Трстеника Дан општине и уручила употребну дозволу за мост председнику општине Трстеник Александру Ћирићу.

 

“Влада Србије је уз Трстеник и радићемо и улагаћемо не само у комуналну инфраструктуру, него и у друге области. Радићемо заједно, бићемо уз вас и остваривати, уверена сам, нове резултате”, рекла је Михајловићева, и подсетила да је у одржавање и реконструкцију путева у Расинском округу уложено више од четири милијарде динара. 

 

Она је додала да је за развој Трстеника веома важно што ће се градити нови ауто-пут кроз централну Србију, Моравски коридор, који ће повезати Чачак, Краљево, Трстеник, Крушевац и друга места у овом делу Србије. “То је важно и због бољег живота грађана и због стварања услова за развој привреде”, додала је она.

 

Председник општине Трстеник Александар Ћирић захвалио је потпредседници Владе на посети општини Трстеник и истакао да ће нови висећи мост бити нови симбол града, али и омогућити водоснабдевање за око 10.000 грађана у овој општини. Он је додао да се општина припрема и за нове пројекте у области прикупљања и пречишћавања отпадних вода вредан више од 10 милиона евра, који ће се, као и изградња пешачког моста са цевоводом, реализовати у сарадњи са немачком развојном банком KfW.

 

У изградњу пешачког моста са цевоводом уложено је 715.000 евра, а укупно је кроз програме које Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује са немачком развојном банком KfW уложено у области водоводне инфраструктуре у Трстенику 3,4 милиона евра.