RSS

You are here

Михајловићева у Зајечарском округу: Додатних 2,7 милијарди за путну инфраструктуру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас са својим сарадницима и директорима ресорних јавних предузећа Зајечар, где се састала са начелником Зајечарског округа, градоначелником Зајечара и председницима општина Бољевац, Сокобања и Књажевац. 

 

Михајловићева је са челницима локалних самоуправа из овог краја разговарала о текућим и будућим пројектима из области инфраструктуре. 

 

“Обичај министарства које водим је да будемо на терену и разговарамо са људима о пројектима важним за грађане. Данас смо направили договоре о реализацији пројеката у путној, железничкој и комуналној инфраструктури. Само ће у друмски саобраћај бити уложено додатних 2,7 милијарди динара, док у железнички саобраћај у овом крају улажемо 11 милијарди и то за деоницу од Ниша до Зајечара и реконструисану пругу Пожаревац-Мајданпек”, рекла је она. 

 

Михајловићева је похвалила локалне самоуправе у Зајечарском округу рекавши да је пројектно-техничка документација за бројне пројекте спремна.

 

“Наш буџет је стабилан, знамо приоритете и имамо спремну документацију за многе пројекте. У току је припрема пројектно-техничке документације за пут од Параћина до Зајечара, процењена вредност радова је око 600 милиона евра. Сређујемо железницу – пруге и железничке станице и полако ћемо добити потпуно нову слику српске железнице”, рекла је она. 

 

Бошко Ничић, градоначелник Зајечара, захвалио је потпредседници Владе и њеном тиму на подршци. 

 

“Разговарали смо о озбиљним темама везаним за инфраструктуру и договорили реализацију пројеката чија вредност превазилази вишегодишњи буџет Зајечара”, рекао је Ничић.  

 

Владан Пауновић, начелник Зајечарског округа, рекао је да је данашњи састанак одличан пример односа републике према локалним самоуправама. 

 

“Отворили смо бројна питања која локалне самоуправе не могу да реализују саме, а све у циљу квалитетнијег и бољег повезивања са остатком Србије и квалитетнијег живота наших суграђана”, рекао је Пауновић.