RSS

You are here

Михајловићева: Укупно 236 амандмана на наше законе чије је усвајање неопходно за бржи инфраструктурни развој Србије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је на 13 закона и одлука које брани у Народној скупштини Републике поднето укупно 236 амандмана, од којих је највећи број потпуно неупотребљивих, а које су поднели посланици Српске радикалне странке.

 

"Усвајање ових закона од изузетне је важности за грађане Србије јер ће њима бити додатно убрзана реализација свих нових инфраструктурних пројеката вредних више од девет милијарди евра", истакала је Михајловићева.

 

Потпредседница Михајловић је додала да је Влада Србије од укупног броја поднетих амандмана прихватила 25, које су готово све поднели посланици СНС-а, „јер смо и у овом случају показали да је нама у интересу да закони буду што квалитетнији“.

 

"Нажалост, сви остали амандмани које су поднели посланици Српске радикалне странке, њих више од 200, потпуно су неупотребљиви, осим три која су имала смисла и која су прихваћена. У свим тим амандманима једино пише "брише се", што показује да овим посланицима није жеља да ураде нешто како би поправили законе који су у интересу грађана Србије, већ политиканство засновано на салвмама личних увреда како мене, тако и Министарства", истакла је Михајловићева.