RSS

You are here

Михајловићева: Урадићемо анализу изградње читавог Коридора 10

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ће заједно са међународним финансијским институцијама бити урађене анализе о реализацији изградње комплетног Коридора 10.

 

“Након што се заврши изградња, урадићемо једну озбиљну анализу, јер је било пуно проблема у реализацији, и сама изградња је предуго трајала. Та анализа и информације треба да послуже и за неке друге државне органе”, рекла је Михајловићева гостујући на ТВ Хепи.

 

Она је рекла да је током изградње Коридора 10 било пуно проблема, од тога да неке претходне владе нису на време урадиле пројекте и завршиле експропријацију, због чега су стизали одштетни захтеви. “Данас се више не ради тако, и сваки пројекат који почињемо у потпуности је спреман, и кад је реч о техничкој документацији, и о експропријацији”, рекла је Михајловићева.

 

Упитана о напрслинама на ауто-путу у Грделичкој клисури, она је рекла да тако нешто није смело да се догоди. 

 

"Знам сваки метар овог ауто-пута, познајем сваког од извођача и шта су све урадили да бисмо завршили овај велики пројекат. И нисам спремна да било кога оптужим или најављујем истраге против било кога док се не заврши извештај стручњака како је до овог дошло. Све напрслине су већ саниране о трошку извођача радова", истакла је Михајловићева.