RSS

You are here

Михајловићева: Ускоро комерцијални уговор за Фрушкогорски коридор

 У Влади Србије данас је одржана седница Радне групе за реализацију пројекта изградње брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума (Фрушкогорски коридор), којом је председавала потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и којој је присуствовао и Џанг Сјаојуен, генерални директор кинеске компаније ЦРБЦ у Србији.

 

Михајловићева је том приликом истакла да је важно да се што пре утврди инвестициона вредност пројекта и усагласи комерцијални уговор.

 

“Очекујем да ускоро потпишемо комерцијални уговор и започнемо преговоре о цени и начину финансирања. Цена мора бити разумна и одржива. Са кинеском компанијом ЦРБЦ имамо одличну сарадњу и верујем да ћемо све реализовати по плану”, рекла је она.

 

Џанг Сјаојуен изразио је уверење да ће комерцијални уговор врло брзо бити усаглашен, те да је ова компанија упозната са појединостима и карактеристикама на свакој од четири деонице будућег Фрушкогорског коридора.

 

“Пројектно-техничка документација ће бити спремна на време. Мислим да и око комерцијалног уговора и цене пројекта можемо брзо да се договоримо, разумемо став српске стране”, рекао је он.

 

Седници Радне групе присуствовали су представници Министарства грађевинарства, саoбраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија, Управе за капитална улагања АП Војводина, Управе за јавни дуг, кабинета председнице Владе Србије, “Путева” и “Коридора Србије”.