RSS

You are here

Михајловићева: Важно је да Србија и регион иду ка Европској унији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је важно да Србија буде представљена тамо где се одлучује о будућности Европске уније (ЕУ), као и да се њен глас, као политички и економски стабилне земље, данас боље чује.

 

“На самиту у Софији биће сви који одлучују о будућности ЕУ и значајно је да Србија буде тамо где се разговара о повезивању, било да је реч о економији, транспорту или енергетици. Важно је да идемо ка ЕУ, не само Србија, већ цео регион, јер као што ми не можемо без ЕУ, тако ни ЕУ не може без нас”, рекла је Михајловићева за Телевизију Прва, и додала да је претходни самит оваквог типа између ЕУ и Западног Балкана био 2003. године.

 

Она каже је притисака увек било, али доста зависи и од става Србије, стања у земљи и њене стабилности.

 

“Србија је данас другачија земља, по политичкој, економској и финансијској стабилности, која је центар региона југоисточне Европе и која захваљујући томе има могућност да каже шта жели и шта може, а спремна је и да разговара о свим проблемима”, рекла је Михајловићева.