RSS

You are here

Михајловићева: Верујем у нас, показали смо како се завршавају велики пројекти

 “Србија отвара нове ауто-путеве на свака два месеца, а упоредо започињемо и изградњу нових саобраћајница”, изјавила је за јутарњи дневник РТС проф. др Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Она је рекла да је све спремно за отварање ауто-пута од Обреновца до Љига и даље до Чачка, у дужини од 103 км, а да се упоредо ради и на другим пројектима.

 

“Половином децембра биће готова и деоница Сурчин-Обреновац. Сутра ћемо потписати уговор за изградњу деонице од Новог Београда до Сурчина, радови ће почети ‪1. марта наредне године и трајаће годину и по дана. Вредност радова је 70 милиона евра. То практично значи да ћемо крајем 2021. имати ауто-пут од Новог Београда до Чачка”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да се у међувремену увелико ради на траси од Чачка до Пожеге, те да се припрема и пројектно-техничка документација за деоницу од Пожеге до Бољара.

 

“У питању је веома скупа деоница, само израда пројектно-техничке документације кошта 50 милиона евра. Али ја верујем у све нас, поносна сам на све раднике и инжењере јер смо показали да можемо да завршимо велике инфраструктурне пројекте”, рекла је Михајловићева.