RSS

You are here

Михајловићева: Више новца у буџету за капиталне пројекте

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић најавила је данас да ће у Закону о буџету за 2017. годину бити више новца за капиталне пројекте, али и да министарства морају боље да контролишу реализацију тих пројеката.

 

Потпредседница Михајловић је истакла да је министарство које води реализовало 98 одсто средстава одобрених за пројекте саобраћајне инфраструктуре, док, како је приметила, фискална стратегија и капитални расходи на нивоу државе показују да степен реализације није био тако добар код других министарстава.

 

"Остала министарства морају боље да контролишу и управљају пројектима. Има пуно капиталних пројеката, а ми смо све потрошили", навела је Михајловићева у Скупштини Србије.


Михајловићева је рекла да ће Закон о буџету за 2017. по први пут планирати средства и кредите у ресорима који су одговорни за реализацију пројеката.


Главни пројекти у ресору који Михајловићева води, биће почетак изградње деонице Коридора 11 Сурчин - Обреновац и завршетак, такође кинеских деоница Обреновац - Уб и Лајковац – Љиг, завршетак изградње Коридора 10, наставак изградње обилазнице око Београда, изградња Фрушкогорског коридора и Ипсилон крака код Суботице.


Потпредседница Владе је поновила да ће грађани следеће године моћи да путују ауто-путем од Обреновца до Прељине. А према њеним речима, један од приоритета биће и реформисање желенице.