RSS

You are here

Михајловићева: Више спорта - мање насиља, здрава деца

Влада Србије је опредељена да смањи насиље, и то не само у школама, а у томе само спорт може да помогне, поручила је данас потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, која је данас са министрима просвете Младеном Шарчевићем и омладине и спорта Вањом Удовичићем посетила Основну школу "Иво Андрић" у Нишу, где су присуствовали јавном часу фискултуре.


"Више спорта, мање насиља, здрава деца и здрава нација", поручила је Михајловићева додајући да само здрава нација може да привређује и доприноси и да направи од Србије боље место за живот.

 

На томе, истакла је, морају радити сви, јер то није посао само за једно министарство, већ на томе морају да раде и министар здравља, рада, просвете, спорта…

 

Потпредседница Михајловић је рекла да су министри, посетом тој установи, хтели да покажу целој Србији да постоји школа у којој се води рачуна о здравом одрастању и у којој ђаци сваки дан имају физичко васпитање.

 

Она је девојчицама поручила да раде физичко, како би биле здраве, лепе и згодне.

 

"Ми смо овде да вам кажемо браво, да вас подржимо и покажемо другим школама да је потребно више спорта да би било мање насиља и мање лоших резултата", рекла је Михајловић.

Михајловић, Шарчевић и Удовичић најпре су обишли учионице, а након часа фискултуре разговарали су са децом и наставницима.

 

Министар Шарчевић најавио је да ће од следеће године то министарство направити програм који ће предвиђати да у школама сваки дан буде спорта.

 

Министар Удовичић је приметио да је пуна сала деце мотивација за све који раде и покушавају да Србију учине бољом.

 

Он је ученицима поручио да се баве спортом, јер ће их спорт направити бољим, толерантнијим и одговорнијим људима.

 

О.Ш. "Иво Андрић" има 922 ученика од првог до осмог разреда, а у новом, издвојеном објекту, који су министри обишли, школу похађа 470 ђака.