RSS

You are here

Михајловићева: Влада Србије инвеститор изградње београдског метроа

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, одржала је нову седницу Радне групе за изградњу београдског метроа, на којој је договорено да ће Влада Србије бити инвеститор овог пројекта.

 

“Изградња две линије метроа у Београду један је од највећих инфраструктурних пројеката у Србији и свакако највећи инфраструктурни пројекат у модерној историји Београда. Зато смо одлучили да Влада Србије као инвеститор изабере посебног финансијског саветника за овај пројеката, док ће Град Београд изабрати техничког саветника, који ће заједно пратити читав пројекат. Сматрамо да је ово најбољи модел за реализацију”, каже Михајловићева, која председава овом радном групом.

 

Потпредседница Михајловић додаје и да ће бити потребно обезбедити и законодавни оквир како би читав пројекат изградње две линије метроа у престоници Србије био реализован на најбољи могући начин. 

 

Састанку су присуствовали представници кабинета председника Србије, државни секретари и помоћници министарке у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, представници „Железница“, као и градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић.