RSS

You are here

Михајловићева возачима: Време за одговорно и озбиљно понашање, три секунде значе живот

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас на наплатној станици “Београд” представљању едукативне кампање ЈП “Путеви Србије” “Tри секунде цео живот”.

 

Михајловићева је том приликом истакла да три секунде није мало и да за три секунде можемо да угрозимо свој, животе својих најближих, али и других учесника у саобраћају. 

 

“Важно је да апелујемо и едукујемо све возаче да брину о себи и својим породицама, али и да чувамо друге од себе. Време данас од свих нас захтева озбиљност и одговорност и да водимо рачуна о безбедности”, рекла је она. 

 

Михајловићева је рекла и да су најопаснији они возачи који верују да њима то не може да се деси јер имају добре аутомобиле и мисле да су најбољи возачи. 

 

“Баш такви возачи су највећа опасности на путевима. Исто као и са корона вирусом - најмање одговорни су они који данас мисле да је то глупост”, рекла је она. 

 

Потпредседница Владе додала је да држава гради путеве јер добри путеви смањују могућност од несрећа, а циљ је нулта толеранција на погинуле у саобраћају. 

 

“До почетка марта на ауто-путу „Милош Велики“ нико није погинуо, док је на Ибарској магистрали погинуло девет особа. Важно је и да свако од нас да свој допринос одговорним понашањем, да када седне у ауто размисли шта то значи за нашу и безбедност наше деце”, закључила је она. 

 

Зоран Дробњак, директор “Путева Србије”, рекао је да ово јавно предузеће поред изградње и одржавања путева значајна средства издваја за безбедност у саобраћају. 

 

“Заједно са Министарством саобраћаја и МУП-ом радимо на мерама да што мање људи настрада у саобраћају и издвајамо доста средстава за безбедност”, рекао је он. 

 

Драган Милутиновић, новинар РТС-а, рекао је да ова акција има за циљ да едукује возаче и да три секунде значе поглед на навигацију, радио, телефон, што може да доведе до удеса са катастрофалним последицама. 

 

“Желимо да укажемо на важност држања одстојања, посебно у случају магле, клизавог коловоза и лоших временских услова”, рекао је он. 

 

У споту “Три секунде цео живот” учествују новинари Срђан Предојевић, Слободан Шаренац, Биљана Вранеш и Владимир Јеличић.