RSS

You are here

Михајловићева: За нови инвестициони циклус Србији потребна национална грађевинска компанија

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да сматра да је за предстојећи нови инвестициони циклус у инфраструктури Србији потребна национална грађевинска компанија способна да буде носилац великих пројеката.

 

“Велики је број пројеката испред нас, од Фрушкогорског коридора, ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, наставка изградње ауто-пута ка Црној Гори од Прељине до Пожеге. Била би велика штета да не оснажимо нашу грађевинску индустрију да буде носилац свих тих великих пројеката, а за то је потребно да се компаније удружују”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара након обиласка радова на изградњи тунела и вијадукта Чортановци, на прузи Стара Пазова-Нови Сад.

 

Она је додала да формирање велике националне грађевинске компаније није лак задатак и да се анализирају различита решења у циљу проналажења најбољег модела.

 

“Нови пројекти нису само нова градилишта, него имају велики утицај и на локалне самоуправе које се налазе у близини, које одмах осете позитивне ефекте у већем промету, да не говоримо о томе шта то значи за њих кад се изграде нове саобраћајнице”, рекла је Михајловићева.