RSS

You are here

Михајловићева: За Пчињски округ ове године 1,7 милијарди

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Врање, где је са начелником Пчињског округа, градоначелником Врања и председницима општина из овог краја одржала састанак на тему развоја путне и комуналне инфраструктуре, станоградње, а било је речи и о осталим темама из ресора Министарства. 

 

Михајловићева је овом приликом истакла да ће Влада Србије ове године уложити 1,7 милијарди динара у путну инфраструктуру Пчињског округа. 

 

“Данас смо разговарали како о путној инфраструктури, тако и о комуналној, пре свега о изградњи колектора, комуналне и водоводне мреже. За нас не постоје мале и велике општине и данас смо разматрали могућности како да свима помогнемо. Било је речи и о станоградњи, све похвале за Врање, које је прво од свих градова предложило локацију и припремило све неопходно за изградњу станова за припаднике служби безбедности”, рекла је она. 

 

Михајловићева је посебно истакла задовољство због завршетка Коридора 10, јер је то од огромног значаја за целу Србију и Пчињски округ. 

 

“Коридор 10 ме подсећа на развој Србије. До 2012. није било радова, покренули смо их 2014, суочили се са доста проблема, али успешно савладали најтеже градилиште у Европи, на задовољство свих грађана овог краја и целе Србије”, додала је она. 

 

Слободан Миленковић, градоначелник Врања, истакао је да потпредседница Михајловић у Врање увек долази са конкретним пројектима и решењима, те да је данас договорена реализација важних инфраструктурних пројеката. 

 

“Урадићемо прилазе граду и са северне и јужне стране, као и тротоаре ка Врањској Бањи. Поред тога, добићемо помоћ и у реконструкцији локалних улица, између осталог и Косовске улице, која је за Врање веома важна јер повезује индустријску зону са центром града. Сигуран сам да ћемо и убудуће имати успешну сарадњу”, рекао је Миленковић. 

 

Срећко Пејковић, начелник Пчињског округа, захвалио је председнику Србије Александру Вучићу и потпредседници Владе Зорани Михајловић јер све што су обећали и испуњавају. 

 

Данашњем састанку присуствовали су и председници општина Владичин Хан, Сурдулица, Прешево, Бујановац, Босилеград, Врањска Бања и Трговиште.