RSS

You are here

Михајловићева: Завршавамо Коридор 10, али не заборављамо локалне путеве у Пиротском округу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са начелницом Пиротског округа, замеником градоначелника Пирота и председницима општина Димитровград, Бабушница и Бела Паланка, о инфраструктурним пројектима у области друмског и железничког саобраћаја важним за ове локалне самоуправе, и том приликом истакла да држава реализује велике инфраструктурне пројекте, али да не сме да се деси да нема довољно улагања у регионалну и локалну инфраструктуру.

 

Михајловићева је изјавила да се разговарало о тренутним пројектима, као и о плановима за наредну годину, рекавши да је у претходних неколико година уложено више од милијарду динара у путну инфраструктуру у овом крају.

 

„Ово није први пут да се састајемо. У Пироту ће већ данас разговарати са директором железница о путним прелазима и неопходним рампама, до краја године расписаћемо јавни позив за пројектно-техничку документацију неопходну за реконструкцију два пута од Бабушнице до Пирота и од Бабушнице до Звоначке бање. Поред тога, осигураћемо да извођачи радова на источном краку поправе све оштећене  локалне путеве у Белој Паланци, док ћемо у Димитровграду помоћи да проток бугарских туриста буде бржи и ефикаснији увођењем мањег граничног прелаза, о чему ћемо разговарати са Министарством унутрашњих послова“, рекла је Михајловићева.

 

Драгана Тончић, начелница Пиротског округа, захвалила је потпредседници Владе и директорима „Коридора Србије“ и „Путева Србије“ на доброј сарадњи и подршци.

„Показали сте како може да се ради и на терену, где сте сада најпотребнији. Источни крак Коридора 10 који пролази кроз Пиротски округ веома је важан за наш крај, завршетком деонице Банцарево-Просек избећи ћемо незгодну Сићевачку клисуру и 13 тунела кроз њу. Хвала Министарству које препознаје округе, јер смо ту да пружимо подршку како локалним самоуправама, тако и владиним институцијама“, рекла је Тончићева.

 

Заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић изразио је задовољство исходом данашњег састанка, рекавши да је све што је до сада обећано и извршено.

 

Владица Димитров, председник општине Димитровград, рекао је да се на данашњем састанку разговарало о проблемима и потребама општина, те да је ово начин на који се ради.

 

„За неколико минута сам изнео проблеме општине потпредседници Владе и договорили смо наредне кораке, крећемо у реализацију већ данас. За ово би ми у Београду било потребно пар месеци, док бих обавио све састанке“, рекао је Димитров.

 

Слађана Николић, председница општине Бабушница, захвалила је потпредседници Михајловић на подршци, рекавши да ће наредне године почети радови на реконструкцији два важна пута за општину.

 

„Реконструисаће се пут ка Пироту, као и пут од Бабушнице до Звоначке бање, што је веома важно за нашу општину јер је то начин да рехабилитујемо бању која већ деценију не постоји. Хвала вам што Бабушница неће бити заобиђена“, рекла је Николићева.

 

Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка, рекао је да су на данашњем састанку дефинисане обавезе свих актера, те да је потврђена добра сарадња министарства, „Коридора Србије“и „Путева Србије“ и локалних самоуправа.

 

Директор „Коридора Србије“ изјавио је да ће до краја ове године бити расписан тендер за изградњу Сопотске петље и да ће радови бити готови наредне године.