RSS

You are here

Михајловићева: Завршетак Kоридора 10 је генерацијски успех, али нема стајања!

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у интервјуу за „Српски телеграф“ да Србија на завршетак Kоридора 10 чека од 1970. године, када је изграђен први километар ауто-пута код Београда.

 

„И ми смо га завршили, овај председник Александар Вучић, ова Влада Србије, министарство које водим, „Kоридори Србије“ и све наши радници без којих ово не бисмо имали! Завршетак овог пројекта је генерацијски успех! Није то обичан пут, јер Kоридором 10 Србија је нераскидиво спојена са Европом. Завршетком овог ауто-пута Србија је незаобилазна тачка и оно како ју је Цвијић дефинисао “кућа насред друма”. Овај ауто-пут представља оргоман потенцијал за даљи економски развој и прилика да зарадимо новац и вратимо инвестицију, јер ове године очекујемо да њиме прође 60 милиона возила, дупло више него пре пет година. Завршетком Kоридора 10 показали смо и себи и другима да смо спремни и способни за највећа дела“, каже Михајловићева за данашњи „Српски телеграф“.

 

Она је истакла да је, осим овог пројекта, завршен и ауто-пут „Милош Велики“ од Обреновца до Чачка, као и да ће више до 10 милијарди евра у наредним годинама бити уложено у инфраструктуру.

 

„Нема стајања! До краја године завршавамо ауто-пут од Сурчина до Обреновца и тако „Милоша Великог“ доводимо на пет минута од Београда. Завршавамо и нови мост преко Саве код Остужнице и Ипсилон крак, односно обилазницу око Суботице. Почињемо градњу пет нових ауто-путева: Моравског коридора од Чачка преко Kраљева до Kрушевца, од Ниша преко Плочника до Мердара, ауто-пут и брзу саобраћајницу од Руме преко Шапца до Лознице, као и два крака ауто-пута према Сарајеву, радимо ауто-пут од Чачка до Пожеге. Радићемо на обнови регионалних и локалних путева јер не живе сви људи уз ауто-путеве. Желимо да сваки град и свако село имају добре путеве, јер је то предуслов за останак људи“, истиче Михајловићева.