RSS

You are here

Михајловићева завршила облизак Коридора 10, на крају се на траси састала са више од стотину радника који граде ауто-пут

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, завршила је јуче четвородневну посету источном краку Коридора 10 ка Бугарској, током које је била смештена у кампу "Коридора Србије“ у Белој Паланци.

 

Последњег дана посете Михајловићева је имала финални састанак са извођачима грађевинских радова на последњој деоници ауто-пута од Просека до Црвене Реке. Она је навела да ће комплетан јужни крак Коридора 10 ка Бугарској бити завршен на јесен, али је посебно истакла проблеме које Влада Србије и "Коридори Србије" имају са грчком компанијом "Актор“.

 

"Имали смо проблеме са компанијом "Актор", која долази из нама пријатељске Грчке, и надам се да више никад нећемо имати проблеме као што смо их имали с њима. Будите уверени да ћемо обавестити све међународне финансијске организације кроз шта смо све прошли са компанијом "Актор"”, истакла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе састала се у Димитровграду и са бугарским министром транспорта Росеном Желјазковим. Главна тема разговора била је како смањити гужве на граници за грађане и привреду, а бугарски министар је најавио да ће ауто-пут од Софије до границе са Србијом бити завршен 2021. године.

 

На крају посете, министарка Зорана Михајловић се на траси ауто-пута испред тунела Банцарево састала са више од стотину радника који су дошли да је поздраве.

 

"Највише сам поносна на вас, на све што сте до сада урадили овде у Банцареву, на све што сте урадили на свим ауто-путевима кроз Србију и на јужном и на источном краку Коридора 10", истакла је Михајловићева у разговору са радницима.

 

Министарку Михајловић је занимало да ли радници добијају плате на време и какви су услови рада и заштита на градилишту. Министарка је захвалила свим радницима и нагласила да без њих не бисмо успели да завршимо најважнију друмску саобраћајницу која нас повезује са регионом и ЕУ.

 

"Ви сте за мене највреднији део овог пројекта, без вас не бисмо имали ово што већ данас имамо и хвала вам на свему што сте урадили за Србију", истакла је Михајловићева.