RSS

You are here

Михајловићева: Завршили смо Kоридор 10, то је грађевинско ремек-дело

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је за „Блиц“ да је последња деоница северног крака Kоридора 10, ауто-путa кроз Грделичку клисуру, завршенa.

 

Она је истакла да је Србија сада коначно повезана око 600 км дугим ауто-путем од севера до југа, од границе са Мађарском до границе са Северном Македонијом.

 

"Завршили смо оно о чему се говорило годинама, оно на шта смо деценијама чекали. Отварамо нови ауто-пут кроз Грделичку клисуру дуг 26,3 км, последњу деоницу на јужном делу Kоридора 10. Kао што сам обећала пре почетка летње сезоне, сви који кроз Србију иду на море у Грчку имаће комплетан ауто-пут кроз нашу земљу", каже Михајловићева.

 

Потпредседница Владе истиче да је за њу завршетак Kоридора 10 много више од самог ауто-пута.

 

"Завршетак ове деонице је право грађевинско ремек-дело и показује да смо као држава и као друштво способни за велике ствари. Било је много проблема, природа се својски потрудила да нам максимално отежа посао, а и било је доста оних који су сумњали и који  нису веровали да ћемо успети. Али, на крају су знање, упорност и воља победили. Ово је доказ да никад не смемо да одустанемо", истиче Михајловићева.

 

Она додаје да ће се ускоро у Грделици наћи председник Србије, читава Влада Србије, сви који су учествовали у овом пројекту, како би отворили и ову последњу деоницу.

 

"Србија је заслужила да достојно обележи овај празник. Биће ту све компаније и радници који су ово изградили, који су и најзаслужнији, сви који су учествовали у финансирању, инжењери, пројектанти, наши пријатељи из окружења... Сви који су својим радом и умећем помогли да изградимо овај ауто-пут”, каже Михајловићева.

 

Потпредсеница Владе најавила је и да ће до краја лета бити завршена и пуштена у саобраћај још два нова ауто-пута: први од Ниша до Димитровграда и границе са Бугарском, и други од Обреновца до Љига, који ће се повезати са већ изграђеним ауто-путем до Прељине на Kоридору 11.