RSS

You are here

Михајловићева: Због најављених падавина, налог јавним предузећима и агенцијама да предузму превентивне мере

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, наложила је свим јавним предузећима и агенцијама из ресора да због обилних падавина које је најавио Републички хидрометеоролошки завод Србије предузму све превентивне мере у циљу отклањања могућих негативних последица по инфраструктуру и одвијање саобраћаја.

 

“Веома је важно да се предузму све планско-превентивне мере, с обзиром на то да услед великих количина падавина могу наступити оштећења саобраћајне инфраструктуре, као и објеката у изградњи“, наводи Михајловићева.

 

У ресору грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре су јавно предузеће „Путеви Србије“, „Коридори Србије“, железничка предузећа „Инфраструктура железнице Србије“, „Србија карго“ и „Србија воз“, Дирекција за железнице, Саобраћајни институт ЦИП, Институт за путеве и Агенција за безбедност саобраћаја. Налог се односи и на Аеродром „Никола Тесла“, Аеродром „Константин Велики“ у Нишу, компаније „Ер Србија“ и "Јат техника“, Директорат цивилног ваздухопловства Србије, Контролу летења Србије и Црне Горе – СМАТСА, лучке капетаније, Агенцију за управљање лукама, Дирекцију за водне путеве, Управу за утврђивање способности бродова за пловидбу и Грађевинску дирекцију Србије.