RSS

You are here

Министарство: Наиван покушај кршења Закона о превозу путника

Одлука компаније која се у Србији бавила превозом путника на начин супротан закону, да сада исту делатност врши у форми удружења грађана, за Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре представља наиван покушај кршења и изигравања Закона о превозу путника у друмском саобраћају и наиван покушај тзв. тражења рупе у овом закону.

 

Њихова изјава да ће се и даље бавити превозом путника, али да за њих више не важе одредбе Закона о превозу путника, указује на то да је реч о лицима која никада нису ни имала намеру да се озбиљно баве превозом путника у складу са прописима државе у којој раде, већ су своје активности сводили искључиво на изигравање прописа.

 

Признање ове компаније да се, према њиховом тумачењу, на њих више не односи важећи Закон о превозу путника у друмском саобраћају и да се они више не налазе под ингеренцијом овог министарства, само је још један доказ колико је овај закон био важан, колико је квалитетно написан и како је својим решењима ускратио простор за нелегалан превоз путника. Било какав језички слалом, немушта објашњења и правне доскочице не могу да сакрију покушај ове компаније да и даље крши важеће законе.

 

Министарство апелује на све друге државне органе, управе и инспекције да у оквиру својих ингеренција спрече било какво кршење закона у Србији и на делу покажу да живимо у правној држави у којој није дозвољено да било ко буде изнад закона.