RSS

You are here

Мисија ЕИБ задовољна реализацијом пројеката у водном саобраћају у Србији

Техничка мисија Европске инвестиционе банке (ЕИБ) која је боравила од 11. до 14. јуна у посети Србији, оценила је да се пројекти у области водног саобраћаја које ЕИБ финансира реализују ефикасно и уз поштовање свих процедура те институције.

 

Мисија ЕИБ-а је заједно са тимом Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре током посете обишла радове у току и локације за пројекте који се финансирају из зајма ове банке вредног 100 милиона евра, намењеног развоју речне транспортне инфраструктуре.

 

Представници ЕИБ-а обишли су, између осталог, планирану локацију за изградњу нове Луке Београд, критичне секторе на Сави, локацију на којој у марту наредне године почиње изградња нове луке у Смедереву, текуће радове на изградњи пруге у Смедереву која ће повезати нову луку са железничким Коридором 10, као и радове на адаптацији бродске преводнице у саставу ХЕ "Ђердап 1”.

 

Током  посете, представници ЕИБ-а имали су прилику да разговарају и са компанијама које су директни или индиректни корисници ових пројеката, како би се уверили у оправданост улагања која се спроводе уз подршку ЕИБ-а.