RSS

You are here

Морамо да уведемо ред и сачувамо продуктивна предузећа

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас у Иригу да је интерес државе да заштити предузећа која су продуктивна, нагласивши да у нашој земљи морају да се отварају нове фабрике.


“Морамо да се окренемо отварању нових фабрика, јер је то начин да подигнемо државу”, рекла је она новинарима после састанка Радне групе за Фрушкогорски коридор и разговора са грађанима иришке општине.

 

Одговарајући на питања у вези са најављеним мерама за заштиту 17 предузећа у реструктурирању од наплате потраживања, односно принудне наплате до годину дана, министарка Михајловић је рекла да су многи индустријски комплекси у Србији претходних 15 година практично уништавани тако да више скоро не функционишу.


То се више не сме дозволити, нагласила је она и додала да је циљ и интерес да задржимо оно што је продуктивно, а оно што је непрофитабилно да решавамо на другачији начин него до сада.
Михајловиић је нагласила да је истовремено неопходно спровођење одговарајућих социјалних програма за вишкове запослених и указала на потребу јачања предузетничке иницијативе, како би и на тај начин била повећавана запосленост.