RSS

You are here

Надлежни истражују проневеру око ремонта вагона

Потпредседник владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да надлежне институције истражују наводе Савета за борбу против корупције у вези са проневером 65 милиона евра због ремонта вагона.

 

"Министарство може да замоли да се свака врста истраге обави, али ми нисмо ти који раде истраге. Очекујем резултате рада надлежних институција, не само за то него и за све друге наводе Савета", рекла је Михајловић новинарима.

 

Упитана да ли осећа одговорност, Михајловић је рекла да је на челу тог министарства од маја прошле године, те да не зна детаље, али да је ту да разговара о свему што буду рекли Савет и надлежне институције.

 

"Као и за све друге документе које је Савет за борбу против корупције послао, ми имамо 'документ питања' за Коридоре Србије. Надлежне институције већ раде свој посао", каже Михајловић.

 

Савет за борбу против корупције је утврдио да је у пословима обнове шинских возила за потребе Железнице Србије нанета штета буџету од око 65 милиона евра, због ненаменски потрошених средстава и неизмирених пореских обавеза пет ремонтера.

 

Савет за борбу против корупције је јуче саопштио да је анализирао обимну документацију добијену од Железнице, Министарства привреде, Сектора буџетске инспекције Министарства финансија, Фонда за развој и Генералног секретаријата Владе Србије, која се односи на обнову шинских возила за потребе Железница Србије.

 

За набавку и ремонт шинских возила у последњих 10 година потрошено је око 10 милијарди динара или око 100 милиона евра.