RSS

You are here

 Неосноване оптужбе директора “Кар гo технолоџиса“

 

Поводом нових напада Вука Губеринића, директора компаније  “Кар гo технолоџис“, на потпредседницу Владе Србије и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорану Михајловић, Министарство још једном подсећа јавност на чињенице којима се демантују потпуно неосноване оптужбе које су изнете у медијима.

 

Неосновани напади директора компаније “Кар гo технолоџис“ на потпредседницу Владе Србије и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у јавности се понављају када год то захтевају  личне маркетиншке потребе Губеринића  и потребе компаније “Кар гo технолоџис“ и тада се не бирају средства, нити користе истинити и разумни аргументи. Довођење потпредседнице Владе и министарке грађевинарства у било какав однос надређености и контакта са тужилачком организацијом и радом тужилаца, указује на непознавање функционисања извршне власти и уједно вређа достојанство и професионални интегритет запослених у органима тужилаштва.

 

Да ли  то коинцидира са чињеницом да је компанија “Убер“ недавно изгубила лиценцу у Лондону због небезбедности услуге превоза коју пружа са неквалификованим возачима, возачима са лажним идентитетима, на шта је ресорно министарство указивало као  један од највећих проблема пружања услуге превоза путника са нелиценцираним возачима и нерегистрованом делатношћу, или је у питању страх од суочавања Губеринића са последицама дужег нелегалног начина рада у Србији, није питање којим се било ко од запослених у ресорном министарству бави, а посебно не министарка Михајловић.

 

Оно на чему Министарство од почетка инсистира јесте поштовање закона, залагање за законитост у раду свих, уз подршку иновацијама и апликацијама које се користе у складу са прописима, у складу са стандардима ЕУ и пресудом Европског суда правде.

 

Правни саветници господина Губеринића и његових компанија, који су га својевремено уверили у могућност, одрживост и законитост пословања његових компанија, без претходно прописане регистрације делатности, уз константно вршење кривичних дела, кршење закона о превозу путника, злоупотребу постојећих правних форми регистровања и организовања, требало је да такође укажу и на могуће последице таквог понашања, а по потреби и на начин функционисања специјализованих служби МУП, Одељења за високотехнолошки криминал, као и Тужилаштва за високотехнолошки криминал, као и на овлашћења која ови органи имају у поступцима из њихове надлежности.

 

Доводити потпредседницу Владе и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у контекст „наредбодавца“ наведеним институцијама може бити само плод нечије маште и лажног уверења о „истинитости“ онога што у континуитету износи у јавност, исте оне  маште и лажног уверења којим представници ове компаније покушавају већ дужи временски период да изманипулишу јавност, представљајући себе и своју компанију као „лидера иновација“  и „елдорада за младе“ , који могу да раде без пријаве запослења, плаћених доприноса и потребних квалификација, прописаних законом, остварујући таквим начином рада „српски сан“.

 

Подсећамо да се Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и потпредседница Владе и министарка никада нису директно бавили нити господином Губеринићем, нити фирмом “Кар гo технолоџис“. Надлежни републички и градски органи јесу покренули поступке за све детектоване облике кршења закона, не само овог лица и његових компанија, већ против свих који на нелегалан начин обваљају своју делатност.