RSS

You are here

Неће бити легализације у парковима природе у првoj зoни зaштитe

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић најавила је данас да ће држава омогућити да се у што већем броју легализују нелегално саграђени објекти у Србији како би се једном ставила тачка на тај проблем.

 

Михајловић је рекла новинарима у Панчеву да ипак неће моћи да се легализују објекти који су грађени у националним парковима природе, у првoj зoни зaштитe, и да је несхватљиво да неко може на таквим местима да гради.

 

"Све у Србији што је нелегално изграђено, у највећем проценту ће бити легализовано. Једном морамо да ставимо тачку", поручила је Михајловић.

 

На питање новинара како коментарише протест у Перућцу, Михајловић је рекла да неће моћи да се легализују објекти било на том подручју, било да су грађени на Голији, Старој планини, Ђердапу.

 

"Невероватно је да неко може нешто да гради у националним парковима природе, јер то није ничије, то је власништво будућих генерација", истакла је Михајловић.

 

Она је додала да јучерашњи протест у Перућцу, где је почело рушење бесправно изграђених објеката, није био велики и да су људи најзад схватили да постоје правила и да морамо да направимо систем.