RSS

You are here

Нико не треба да се плаши што ћемо да заштитимо Златибор

Министарство грађевинарства, саoбраћаја и инфраструктуре одбацује оптужбе председника општине Чајетина Милана Стаматовића да Влада Србије наводно хитним поступком проглашења Златибора за природно добро одузима право на изградњу гондоле.

Истина је да се иницијатива проглашења Златибора за природно
добро припрема више од годину дана. Оваква уредба доноси се због огромног броја нелегално саграђених објеката који прете да униште једну од наших најлепших планина. Сличне одлуке постоје и за друге делове Србије.


Оваквом одлуком
Влада Србије жели да сачува Златибор како би и наредне генерације могле да уживају у једној од наших најлепших планина. Верујемо да је то жеља и свих грађана златиборског краја, али и читаве Србије. Након усвајања ове уредбе градња на Златибору биће контролисана, а грађевинске дозволе издаваће ресорно министарство у складу са јасно дефинисаним плановима заштите Златибора.


Тврдње Стаматовића да тиме Влада Србије спречава градњу
гондоле такође не стоје, јер је Министарство већ надлежно за издавање грађевинске дозволе, а Влада Србије је градњу гондоле прогласила за јавни интерес.


Када је реч о изменама Закона о
спречавању прања новца, Министарство је заинтересовано да више ниједан динар криминалаца, нарко-дилера или ратних злочинаца не уђе у грађевинске послове. Верујемо да је то интерес и читаве заједнице, те нико не треба да се плаши ових одлука које ће донети Влада Србије.