RSS

You are here

Одговори на питања листа "Данас" - станови за припаднике снага безбедности

Поштовани, потребна ми је информација у којој је фази изградња станова за безбедњаке у Врању. Требало је до сада да буду усељени. Да ли су или због коронамвируса радови заустављени?


Пројекат станоградње за припаднике снага безбедности у Врању није заустављен, али се одвија отежано, због епидемије заразне болести COVID-19. Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфрастраструктуре је у сталном контакту са Грађевинском дирекцијом Србије, управљачем пројектом, и приликом извођења радова примењују се све прописане мере заштите.
Подсећамо да је један објекат (објекат 3.2) усељен 14. марта 2020. године, док су остала три објекта (1, 2 и 3.1) у завршној фази.
Данас на градилишту има 21 радник и 5 инжењера/управа, укупно 26 извршилаца. По завршетку радова, потребно је урадити технички преглед објекта и сачекати издавање уптребне дозволе пре усељења.

 

У ком је статуси изградња тих станова на другим локацијама?


И на другим градилиштима радови нису прекинути, али се одвијају отежано и смањеним капацитетом. Радови се изводе у Врању (1 градилиште), Нишу (1 градилиште), Краљеву (2 градилишта), Крагујевцу (1 градилиште), Новом Саду (2 градилишта) и Београду (1 градилиште).