RSS

You are here

Ове године 128 километара нових путева у Србији

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ове године ће изградити 128 километара аутопута и рехабилитоваће 150 километара путне мреже у Србији, изјавила је данас потпредседник Владе и министар проф. др Зорана Михајловић.

 

„Да нисмо имали резултате прошле године, не бих могла да имам велика очекивања ни за ову. У 2014. изградили смо 68 километара путева“, рекла је Михајловић гостујући у јутарњем дневнику РТС-а.

 

Она је истакла да су овакви резултати могући само уз сталан мониторинг иако, како је рекла, често ни извођачима није лако.

 

„Ако треба, сваки дан ћемо разговарати са извођачима“, поручила је Михајловић.

 

Она је рекла и да је задовољна што је коначно јуче постигнут договор да се настави изградња Жежељевог моста који се, како је нагласила, гради већ десет година а требало је да буде завршен пре две године.

 

„У наредних 17 или 18 месеци мост би морао да буде завршен. Посао на Жежељевом мосту коначно мора да крене“, рекла је Михајловић.

 

Она је подсетила да се Министарство, упркос томе што није уговорна страна за ЛОТ 2, укључило као медијатор у решавање спора са извођачем и финансијером радова, како они не би више стајали.

 

Упитана да прокоментарише наводе да је у сукобу са председником Србије Томиславом Николићем, Михајловић је изјавила да сукоба нема, нити струја у странци.

 

Она је рекла да јој се чини да саветнички тим председника покушава да превазиђе изјаве које су дали у јавности, које нису баш на најбољи начин прихваћене, а да су председник и она "некако уз пут у тим изјавама искоришћени".

 

"Не бих рекла да има струја у СНС. Зна се ко је председник СНС, како функционише странка и уопште не мислим да то може и треба да буде тема. Неко ради свој посао, у овом случају то је било Министарство и Директорат, то је био мој задатак. Политика ту не сме да се меша, сваки покушај мешања политике довео нас је у ситуацију да имамо у новинама потпуно искривљену слику стварности", рекла је Михајловић.