RSS

You are here

Почела градња станова за снаге безбедности у Врању и Нишу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас, заједно са председником Србије Александром Вучићем, почетку изградње првих станова за снаге безбедности у Врању.

 

Потпредседница Владе је, заједно са председником Србије, присуствовала полагању камена темељца за почетак изградње 186 станова у Врању, а у исто време обележен је почетак изградње 190 станова у Нишу, где је камен темељац положила председница Владе Ана Брнабић. Инвеститор на пројекту изградње станова за снаге безбедности у Врању и Нишу је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

  

Вучић је рекао да ће у Србији у оквиру пројекта изградње станова за снаге безбедности бити изграђенa укупно 8.022 стана. "То је живот за више од 8.000 породица, то значи будућност за њих и сигурну будућност за све нас", рекао је Вучић.

 

Он је навео и да ће припадници служби безбедности у Врању везати свој живот за југ Србије и да ће и грађани бити сигурнији јер ће знати ко их чува и ко им помаже да се осећају сигурно. Такође је додао да ће станови у Врању бити продавани по цени од 400 евра по квадрату и да ће бити доброг квалитета.

 

Укупна вредност изградње станова у Врању и Нишу износи 1,54 милијарде динара (увећана за ПДВ). Вредност изградње станова у Врању је 746,7 милиона динара, а у Нишу 799,2 милиона динара. Рок за извођење радова је годину дана.

 

У првој фази пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности предвиђена је изградња станова у Врању, Нишу, Kраљеву, Kрагујевцу, Новом Саду, Сремској Митровици и Београду.

 

Одлука у којим градовима ће се градити станови за припаднике снага безбедности донета је на основу анкете којом су били обухваћени сви заинтересовани припадници сектора безбедности: Министарства одбране, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Министарства правде - Управе за извршење кривичних санкција.

 

Полагању камена темељца у Врању присуствовали су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, амбасадор Турске Танжу Билгич, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, као и представници извођача, фирме “Ташјапи” и пројектаната.