RSS

You are here

Пoчeлo рушeњe бeспрaвнo пoдигнутих oбjeкaтa нa Пeрућцу - нeмa грaдњe у првoj зoни зaштитe

У наредна два месеца сви нелегално изграђени објекти на језеру Перућац биће срушени, јер су Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре решени да уклоне све бесправно изграђене објекте који су у њиховој надлежности, изјавио је данас помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Александар Симић.
 
"Држава је решена да се избори са дивљом градњом, што ниједна Влада пре ове није спровела до краја", рекао је Симић, нагласивши да "нема градње у првој зони заштите, јер се морају сачувати паркови природе, као што је Перућац, за будућа поколења".
 
За 67 бесправно подигнута објекта на језеру постоје правоснажна решења о уклањању, од којих су нека издата још 2010. године, навео је помоћник министра, који је данас присуствовао уклањању првих објеката. 
 
Већина власника нелегалних објеката данас је сама започела рушење, док се једна група противила рушењу и блокирала пролаз механизацији. 
 
Симић се захвалио власницима који су сами започели рушење својих објеката, а осталима поручио да ће у наредна два месеца сви нелегално изграђени објекти на Перућцу бити срушени.